miercuri, 26 mai 2010

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA PE MAESTRUL JEAN CONSTANTIN

S-a stins, astazi, inca o flacara a teatrului romanesc. Dumnezeu sa il odihneasca pe maestrul Jean Constantin si sa ii poarte pasii intr-o lume cu mult mai linistita decat in cea in care a trait pana la varsta de 81 de ani.













Este adevarat ca era bolnav, dar in ultima perioada s-a simtit mai bine. Credeti ca situatia actuala, cu ceea ce se intampla in tara, nu l-a afectat? Ii afecteaza si pe cei mai sanatosi faptul ca trebuie sa fie generatii dupa generatii de sacrificiu ca sa poata o mana de hoti, escroci si tradatori,fie ei si la carma tarii, cat si lingaii aflati pe langa, sa se imbogateasca, iar un popor intreg sa scoata castanele din foc si sa se sacrifice ca sa nu se aleaga praful de Romania.

Ca o haita de lupi asupra unei stane nepazite s-au repezit alesii nostri in ultimii douazeci de ani, dar asupra tarii pe care au reusit "sa o puna pe butuci". Acum a venit randul populatiei care dupa parerea conducatorilor o ducea prea bine. Primul marinar al tarii s-a aratat aseara indignat si prin cuvinte "mestesugite" a rostit cuvinte istorice cum ar fi "datoria suverana a popoarelor" si "cancerul economiei romanesti". Pentru prima cred a visat ceva mai mult decat trebuie, iar pentru a doua cred ca a filosofat adanc pe cand statea pe vine in locul acela din Palat unde regele merge intotdeauna singur. Ca dovada a numit pensionarii, bineinteles indirect, ca fiind acest "cancer". In nemarginitul si vastul sau ocean de circumvolutiuni aflate sub scoarta cutiei craniene a reusit sa identifice bunicii si parintii nostri ca fiind "cancerul" economiei romanesti. Bravo mai "Popey the Sailor" ! Te-ai gandit si ce parere o sa aiba mamica ta cand o sa afle de chisnovatia asta? Sigur ca nu, deoarece pentru tine gandirea este un efort ce te poate distruge. Am ajuns, cand iti vad chipul pe sticla (cea de la tv, nu cea la care te gandesti tu), sa-mi iasa cosuri pe cur, ceva mai abitir decat pe timpul "impuscatului". Nu mi-ar pare totusi rau daca as apuca ziua in care sa va vad pusi in postura mai sus numitului, atat pe domnia ta, cat si pe toti cei care v-ati batut si va bateti joc de Romania si de populatia ei de mai bine de doua decenii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu