miercuri, 30 iunie 2010

TOATE-S VECHI SI NOUA TOATE

"Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate;
Ce e rau si ce e bine
Tu te-ntreaba si socoate;
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramâi la toate rece."
                               (Glossa - Mihai Eminescu)


Bacalaureat 2010, proba scrisa la Limba si literatura română. Subiectul 3: Eseu despre particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un basm cult: Povestea lui Harap Alb de Ion Creanga. 

De ce s-a ales un personaj dintr-un basm? De ce nu s-a ales un personal real? Ar fi fost chiar foarte bine ales un personaj din viata politica atat de tumultoasa a Romaniei. Principalul ! De personajele din basme si chiar de basme suntem satui cu totii, de la mic la mare. De pe cand incepem sa "deschidem ochii" asupra celor ce ne inconjoara si o buna bucata de vreme dupa, mereu se incearca sa fim adormiti cu fel de fel de basme. Astfel, se pare ca am devenit un popor dependent de basme fara de care nu putem sa traim pana cand doamna sau, mai nou, domnul cu coasa, vin sa ne faca o demonstratie practica de folosire a respectivei scule. Atat cei majori, cu drept de vot, cat si cei minori, fara drept de vot - deocamdata, fie ca vrem, fie ca nu vrem ascultam basme, exagerat de multe basme, in mod regulat si stabilit prin lege, odata la patru-cinci ani si in mai multe etape. Acestea ne sunt spuse in mod repetat de catre "candidracii" fiecarui partid politic cu intentia vadita ca noua, poporului, sa ne intre bine in cap, eventual sa le invatam pe de rost si sa visam frumos pana in ziua decisiva cand trebuie sa punem stampila pe o nume sau pe altul pentru a desemna pe cel mai bun dintre povestitori si cel mai frumos basm. Asa de frumos stiu ei, povestitorii, sa spuna basmele, incat noi, docilii ascultatori, uitam de cele mai multe ori ca multe dintre basme, cu precadere cele romanesti, se termina cu "Am incalecat pe-o capsuna si v-am spus o mare si gogonata minciuna!" Astfel, din cauza amneziei noastre, cat si a faptului recunoscut al povestitorilor ca folosesc minciuna prin omisiune, ne trezim, intr-un tarziu, la realitate in momentul cand basmul sau basmele deja s-au transformat in povesti de groaza care ne produc noptile cosmarurile cele mai negre.
Pentru ca deja este tardiv sa se mai poata modifica ceva pentru cei care au sustinut examenul, propun, nestiind cine si cand citeste aceste randuri, sa se scoata din programa scolara a claselor IX-XII basmele, povestile si poeziile si sa se introduca in locul ramas gol diverse texte, articole, reportaje cat si alte genuri publicistice inspirate din viata social-politica, economica, culturala care sa ii faca, cu timpul, pe copiii de azi sa fie mai bine pregatiti, mai atenti si mai putin sensibili la basmele ce le vor fi dat sa auda in restul vietii lor, sa nu mai fie la fel de naivi precum au fost si sunt bunicii si parintii lor. Cu randurile de mai sus, cat si cu trimiterea la Eminescu, vreau sa scot in evidenta ceva mai putin cunoscut, mai putin publicat si comentat din scrierile lui Eminescu. Este vorba despre TESTAMENTUL POLITIC AL LUI MIHAI EMINESCU (2005). Sunt convins ca cine are rabdarea sa il citeasca pe tot (dar nu printre randuri, ci rand cu rand) va intelege mult mai mult din viata de roman, din destinul de a fi roman si va gasi raspuns la multe dintre intrebarile pe care si le pune in viata de zi cu zi. Totul se intampla aidoma celor scrise in aceste randuri, iar acest TESTAMENT, in ale carui tipare traim, din pacate, si in secolul XXI, ar trebui reformulat in intregime, urmand sa ramana doar in istorie. Eminescu l-a lasat pe acesta. Noi trebuie sa facem ceva pentru ca in viitor sa se vorbeasca despre acest TESTAMENT numai din punct de vedere literar, iar altul nou sa ii ia locul. Iertare daca v-am plictisit, insa faceti efortul de a citi acest TESTAMENT, iar daca ati avut rabdarea sa o faceti incercati in continuare sa va faceti timp pentru a citi si ISTORIA INTERZISA (2008)
Celor aflati la conducerea tarii nu le este indicata lecturarea pentru a nu trece printr-un atac de panica ce s-ar putea finaliza prin scoaterea in afara legii a textului in ideea ca prin citirea acestuia de cat mai multa "prostime" (dupa cum considera si trateaza ei populatia) s-ar putea aduce atingere sigurantei statului. Sigur, dupa cat ii duce mintea, nu ar intelege mai mult ! EI nu mananca usturoi, EI mananca doar portocale !

marți, 29 iunie 2010

"NUMAI DACA AR APARE LA ORIZONT SI AR AVEA PARTIZANI"

Scrisoarea III - fragment - (Mihai Eminescu)

..........
O, te-admir, progenitură de origine romană!
Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
Cînd vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
Numai banul îl vînează şi cîştigul fără muncă,
Azi, cînd fraza lustruită nu mai poate înşela,
Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
Prea v-aţi arătat arama sfîşiind această ţară,
Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi - nişte mişei!
Da, cîştigul fără muncă, iată singura pornire;
Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.
Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.

Cum nu vii tu,   Ţepeş doamne,  ca punînd mîna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!


sâmbătă, 26 iunie 2010

PE CINE NU LASI SA MOARA, NU TE LASA SA TRAIESTI !

Ma intreb, uneori, daca nu cumva premierul Boc si-a pierdut "uzul ratiunii", atat cat il avea, in urma loviturii la cap provocata de acest incident? Oricum, dupa acel "puneti publicitate, va rog!" rostit de Andrei Gheorghe, se pare ca "micutul" nu dispunea si de calitatile lui Hopa-Mitica care "cade-n cap si nu se strica". Tot realizatorul emisiunii putea, ca un prim impuls,sa roage sa fie chemata o ambulanta, dar probabil ca s-a gandit ca pe masura ce trec anii este posibil sa fie injurat si blestemat pentru rugamintea respectiva, asa ca a avut prioritate publicitatea. Este posibil ca dupa aceasta cadere in gol a micutului, cat si in urma loviturii la cap care l-a lasat KO, sa fi insemnat inceputul procesului de dereglari mintale. Ca parinte, ii rog pe tatii lui, atat pe cel biologic - care din cand in cand il mai pocneste cu cate un ou in cap, cat si pe cel spiritual - care il manevreaza ca pe o papusa de la Teatrul de Papusi "Vasilache", sa mearga impreuna cu Boculetul la medicul de familie in limita celor trei prezentari impuse de ministrul sanatatii, alt bolnav psihic pe care il intereseaza sanatatea romanilor tot atat de mult ca si numarul albinelor existente pe planeta, si sa obtina o trimitere pentru niste analize computerizate (RMN sau tomograf) pe care "papuselul' sa le faca la cap. Altfel, daca mai intarzie mult, este posibil ca majoritatea populatiei tarii sa fie nevoita sa mearga la psihiatru, iar de acolo direct la "Balaceanca" in limita locurilor libere. Cu putin efort ar putea merge la psihiatru si ceilalti diriguitori ai destinelor tarii impreuna cu cel care a inceput sa se creada, de o buna bucata de vreme, a fi Mihai Viteazul si caruia toti trebuie sa-i indeplineasca toate "pohtele ce au pohtit” el.





vineri, 25 iunie 2010

MAI RESPECTA CINEVA CONSTITUTIA ROMANIEI?

Din pacate se pare ca din ce in ce mai putini din randul celor ajunsi in randurile puterii sau dintre cei care considera ca au puterea la discretie sau ca pot “jongla” cu parghiile ei dupa bunul plac. Astfel, Articolul 16, in alin. 1 si 2 dau de inteles (numai ?!) ca:
(1)Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2)Nimeni nu este mai presus de lege.
Adica pentru ce pensionarii care au fost in perioada activa magistrati trebuie sa aiba pensii speciale ?
De ce sa nu aiba pensii speciale si ceilalti cetateni? Ei, ceilalti, au muncit atatia ani cat au muncit pentru cine ? Magistratii pentru cine au muncit ? De ce trebuie considerata mai importanta magistratura decat medicina, arhitectura, ingineria, chimia sau orice alta breasla ? Daca exista astfel de privilegii hai sa ne facem toti o natiune de magistrati ca sa avem pensii, nu bune, foarte bune si chiar cum se spune in ultimele luni, “nesimtit” de bune ! Cu ce contribuie mai mult la bunastarea unei natiunii magistratii in comparatie cu medicii, inginerii, arhitectii, economistii, brutarii, mecanicii, constructorii, gunoierii ? Fiecare meserie are importanta ei sociala. Pe magistrat nu l-a obligat nimeni sa se faca magistrat pentru ca acum sa ridice pretentii si sa ceara privilegii. Singur si-a ales meseria pe care a practicat-o zeci de ani. Poate unii se vor intreba ce ne-am face fara magistrati ? Dar ce ne-am face fara medici, fara ingineri, brutari, gunoieri, cat si fara alte multe meserii ? Singurul criteriu dupa care ar trebui acordate pensiile pentru activitatea depusa trebuie sa fie unic pentru toti cei care se gasesc in situatia de a fi pensionari, iar acesta este cel al contributivitatii fiecaruia la fondul de pensii. Contribuie sau au contribuit cu ceva in plus la acest fond de pensii cei din magistratura sau aceste pensii speciale sunt constituite din sumele depuse de ceilalti ce au practicat meserii fara importanta deosebita in optica celor avantajati, iar acum, fara nicio rusine, pretind sume care in fapt sunt furate, pic cu pic, de la ceilalti contribuabili acestora din urma miscoranduli-se drepturile banesti la care ar avea dreptul. Personal nu sunt de acord sa mi se ia nici macar un banut din dreptul meu la pensie pentru a fi adaugat peste alti  banuti, luati (furati) de la alte persoane pentru a aduna sumele necesare satisfacerii privilegiilor fostilor magistrati. Si asa consider ca sunt furat destul de STATUL ROMAN in fiecare zi, in fiecare minut si in fiecare secunda prin toate metodele de care dispune. Daca exista o lege, atunci aceea sa fie la fel pentru toti, iar fostii magistrati sa se supuna acesteia conform principiului, care in viata activa ar fi trebuit sa ii ghideze, anume ca NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE. Dupa hotararea de azi, 25 iunie 2010, a Curtii Constitutionale, se pare ca acest principiu a fost uitat de multa vreme, iar privilegiile sunt mai presus de lege deoarece au avut grija, nu cu mult timp in urma, sa aplice principiul “cine imparte, parte isi face” si sa il ridice la nivel de lege. S-ar putea pune intrebarea, fireasca in aceste momente, ce s-ar intampla daca fiecare breasla ar putea sa-si faca legile dupa bunul ei plac ? Sau poate, ca putere in stat, pe langa cea executiva si legislativa, justitia are o Constitutie proprie dupa care se ghideaza si pe care o aplica ? Adevarul este ca intr-o tara ca Romania puterile si rolul lor in stat ar trebui urgent redefinite, iar Constitutia actuala, care de multa vreme a incetat sa mai fie respectata,iar ce este mai grav este ca a inceput sa nu mai fie respectata incepand cu cei de la varful piramidei, ar trebui inlocuita cu o Constitutie a bunului plac. Cred ca in curand vor incepe sa dispara drepturile si libertatile cetatenesti, iar ca o contra masura vor fi inlocuite cu astfel de LEGI ale bunului plac impuse si puse in practica de cei mai importanti membri ai nomenklaturii care dupa cum se observa in ultimul timp devin, in relatia cu poporul, din ce in ce mai ostentativi, obraznici, nesimtiti, nepasatoari si plina de ura, privind acest popor cu o dusmanie greu de descris. Constat cu durere ca Romania a devenit tara unde minciuna este ridicata la rang de LEGE si are drepturi depline.

joi, 17 iunie 2010

GUVERN DE PLUMB

Guvern de plumb
              (Adaptare dupa poezia “Plumb” de George Bacovia)


Dormeau adanc ministri mei de plumb
In jilturile lor, din lemnul cel mai scump,
Visand ca sunt in baldachin la Hotel Trump,
Iar pe delături, le-atarnă grele draperii, de plumb.

Dormea intors intregul Cabinet de plumb,
Cadavre reci, ce sunt corect aliniate pe un rand,
De-a lungul si in capul mesei asteptand s-apara ingerul,
Chiorâs, privindu-i pe sub ochii lui de plumb.


 



miercuri, 16 iunie 2010

M-AM INTORS DIN VIITOR (COSMARUL CONTINUA)




Nu stiu cu care dintre jocurile copilariei se poate compara comportamentul parlamentarilor romani pe care i-am vazut de luni, 14 iunie si pana marti, 15 iunie, in interminabilele momente cand trebuia sa se hotarasca si sa se aleaga ultimul membru (judecator) care sa faca parte din Curtea Constitutionala. Se vede ca temperaturile crescute de afara, care au facut pana si animalele de casa sa devina agresive cu stapanii lor, au avut o influenta nefasta asupra judecatii si comportamentului alesilor poporului. Indiferent ca este vorba de parlamentarii al caror partide se afla la putere sau de cei care se afla in opozitie, toata mascarada vazuta nu a facut altceva decat sa-mi lase, si in mod sigur nu numai mie, un gust foarte amar, cu senzatia aproape de necontrolat de a fi necesar sa scuip mereu pentru a scapa de el. Am negat mereu ideea unora precum ca ne-am merita soarta, insa pe zi ce trece tind din ce in ce mai mult sa adopt acest punct de vedere. Este mai mult decat suficient sa vezi ce se intampla in Parlament, sa vezi starea de spirit – la majoritatea parlamentarilor plina de voiosie -, sa ii privesti cat sunt de jucausi si de binedispusi, toti numai un zambet si plini de o energie debordanta, energie pe care multi dintre alegatori si-ar dori sa o mai aiba dupa o zi de munca “romaneasca”, asta in cazul in care mai au, inca, un loc de munca. Pentru ca spectacolul de circ gratuit oferit de PD-L sa fie complet, cu toate ca in Senat, cat si in Camera Deputatilor au fost dati odata drept castigatori ai celor doua posturi de judecatori un membru PNL, in persoana lui Teodor Melescanu si un membru al PSD, in persoana lui Valer Dorneanu, trebuia sa fie facuta si o “manarie” deoarece miza este extrem de mare, iar daca lucrurile ar decurge cat de cat corect in viitor la Curtea Constitutionala ar exista posibilitatea ca drumul si ascensiunea lui Traian Basescu ca presedinte-prim ministru, cat si a partidului din care face inca parte, contrar legii, sa nu mai fie atat de lin si lipsit de obstacole. In consecinta, la votul SH, s-a hotarat in Senat ca unul dintre judecatori sa fie Iulia Motoc, iar in Camera Deputatilor, celalalt sa fie Mircea Minea, ambii impusi de PD-L, in consecinta “indatorati” ai puterii actuale si nu ai apararii legilor in Romania. Asadar, partidul galetilor portocalii, procedeaza in politica la fel ca si in afaceri. In consecinta se observa tot mai pregnant ca majoritatea parlamentara portocalie, ajutata de UDMR in speranta obtinerii de drepturi si privilegii pentru populatia de etnie maghiara, isi bat joc de destinele unui popor si ale unei tari intregi, iar in ce priveste sperantele UDMR, aceasta formatiune “politica” ar trebui mai inainte sa priveasca cum procedeaza PD-L cu propriul popor, din care jumatate l-a adus, dupa cum se vrea a crede, la putere, iar pe urma sa se gandeasca la marea pacaleala careia va trebui sa ii faca fata. Traian Basescu este, dupa cate se pare, un as in jocul “PACALICI”! Asadar, drumul spre un al treilea mandat prezidential a inceput sa capete contur. Mai urmeaza modificarea Constitutiei in acest sens, dar inca nu e graba pentru surpriza care trebuie sa vina ceva mai tarziu. Probabil ca posturile de radio si televiziune private sau cele publice vor trebui sa inceapa sa produca emisiuni in care sa isi faca in primul rand “mea culpa” pentru toata balacareala din ultimii ani in care i-au tinut pe presedintele “factotum” al Romaniei, cat si partidul acestuia, apoi sa conceapa si sa difuzeze emisiuni patriotice inchinate “Epocii Portocalelor” si a minunatelor “realizari” ale acesteia precum si multe alte manifestari “culturale” placute nervilor auditiv si optic ai celui mai iubit dintre “lupii de mare” si ai haitei conduse de acesta. In caz contrar, ADIO licente ! Cenzura Nationala a Audiovizualului (CNA) este cu ochii in patru ! Prevad, intre altele, si o intensificare a activitatii primariilor in cardasie cu Administratia Domeniului Public in a pavoaza toate arterele principale din Capitala si marile orase, nefiind uitate insa nici cele mai indepartate catune, cu postere gigantice reprezentand chipul sefului de haita pentru ca niciun roman sa nu uite de la rasarit si pana la asfintit cine este binefacatorul acestei tari si al natiei romane. Soboruri de preoti (bugetari) vor face slujbe de sfintire si de duca-se pe pustii la fiecare poster in parte, pentru ca populatia sa se poata inchina cand trece prin dreptul fiecarui poster in parte. Pe strazile de la periferie vor putea fi puse si postere cu chipuri “dragi” selectate dintre ceilalti componenti ai haitei, dupa meritele fiecaruia. Un poster de dimensiuni mai mari insemnand mai multa opulenta, mai mult furt, aroganta, obraznicie etc. La aceste postere, insa, nu vom avea voie sa ne inchinam deoarece in societatea in care va urma sa traim nu va fi admisa concurenta. Acest fapt se poate intrevedea de pe acum, deoarece in prezent Guvernul este singurul care are voie sa fure, iar restul lumii, nu, iar politica in acest sens va continua cu reguli mult mai draconice. Firmele private se vor desfiinta, iar cei care le-au detinut vor fi trimisi la constructia Canalului Bucuresti-Dunare. Toate produsele comercializate in Romania vor fi de import, pe fiecare produs, indiferent de categorie, va exista stantat un poster cu chipul “mult iubitului”. Iar pentru ca toata lumea sa fie multumita urmeaza ca granitele tarii sa fie inchise inspre exterior pentru ca tot romanul sa invete sa divinizeze dictonul “Sa mori bine, acasa la tine!” Lozinca “Sa traim bine!” s-a adresat si se va adresa intotdeauna numai clasei conducatoare, la fel ca si celelalte de felul “Sa furam, sa mintim, sa inselam bine!” Strainii care urmeaza sa intre in tara noastra, pe baza de vize speciale indiferent de tara de provenienta, vor trebui ca pe langa alte conditii obligatorii sa o indeplineasca si pe aceea de a avea asupra lor un ceas special, produs in atelierele de mecanica fina aflate in proprietatea “mult iubitului”, procurat in prealabil numai din Romania, care la vama, si numai in prezenta politiei de frontiera, sa fie dat un urma cu cincizeci de ani sau chiar mai mult, in functie de precizarile politistului, urmand ca apoi sa fie sigilat. La iesirea din tara toate ceasurile vor fi oprite la punctul de frontiera, urmand a fi puse din nou la comercializare pentru alti si alti turisti dornici sa viziteze ceea ce a mai ramas dintr-o tara care s-a numit odata Romania! Din pacate nu am reusit sa ies si sa vad ce era scris la intrarea in Romania pentru ca m-am trezit din somnul care intr-adevar incepuse sa nasca monstri.

marți, 8 iunie 2010

UCIGATOAREA GORGONĂ MEDUSA DIN CARPATI

Joc puzzle, numit GORGONA MEDUSA, aparut si dezvoltat in Romania in ultimii douazeci de ani. Printr-o simpla rearanjare a pieselor au fost create, si, totodata, pot fi create noi figuri politice, dintre cele mai hidoase si cu cele mai diverse coloraturi. Regulile jocului se invata in primele luni de mandat si nu se uita niciodata. Telul fiecarui jucator este sa ajunga cat mai sus in ierarhie, dar si in bogatie, indiferent de mijloacele folosite. Chiar daca este conceput de "politicieni" si jucat numai de ei, acest joc nu este unul preponderent politic, ci este conceput pentru a-i obisnui pe creatori cu viata infractionala, cu "ingineriile" economice, cu afacerile facute, daca se poate, numai cu statul, cu jaful, cu cheltuirea fara rost a banului public, cu minciuna, bataia de joc, aroganta, obraznicia, tupeul etc. Fiecare "potrivire" a pieselor pe tabla de joc este simtita de populatia prea supusa pe propria-i piele, de la an la an, din ce in ce mai acut. Cu cat aceasta rezista mai mult, cu atat placerea jucatorilor creste ajungand la paroxism transformandu-i, din ceea ce s-ar fi putut numi pana la un punct "oameni", in fiinte imaginare scabroase ce amintesc de mitologia greaca, de unde si numele jocului. Despre un  jucator, odata ajuns in aceasta faza, se poate spune ca a devenit dependent. Din acest moment nimic nu ii mai poate opri transformarea in cel mai mare rau posibil, iar din pacate se observa la momentul de fata ca peste trei sferturi dintre cei mai activi jucatori sunt dependenti de mai multa vreme, capatand deja chipuri de bestie cu infatisare cat de cat umana. Concret nimeni nu are solutia prin care se poate scapa de aceste fiinte ce in curand vor incepe sa calce pe cadavre, nu numai la figurat, ci si la propriu, urmand a lasa in urma numai lesuri. Ar fi bine ca si sclavii acestor gorgone sa beneficieze de o replica a acestui joc prin care sa poata face fata atacurilor tot mai frecvente ale bestiilor, sa invete si sa puna in practica, fara mila, metode de a scapa de acestea. Cine a mai ramas de buna-credinta si gaseste un astfel de joc lasat nesupravegheat este rugat sa il "fure", lucru deloc greu, si sa il faca de indata cunoscut multimilor de sclavi.


marți, 1 iunie 2010

BANCURI V

Basescu ,intr-una din baile de multime din apropierea unei manastiri , vede o batrana mioapa batand matanii si inchinandu-se in fatza unei troitze cu Iisus pe cruce.
Convins de popularitatea sa si de dragostea netarmurita pe care i-o poarta populatia o intreaba pe batrana:
- De ce nu te inchini mai degraba la iubitul presedinte al Romaniei?!
- Ei, maica, raspunde batrana, tare as mai face-o daca l-as vedea si pe el rastignit...


Traian Basescu il cheama urgent la Cotroceni pe ministrul de finante si ii spune:
- Sa-mi scoti de unde stii doua miliarde de euro pentru modernizarea penitenciarelor si asigurarea celor mai bune conditii de trai puscariasilor.
- De unde, sefule? Daca am avea banii astia i-am da la invatamant.
- Mai, tu crezi ca dupa acordul semnat cu FMI eu si cu voi mai mergem la scoala?!


Boc propune ca semn de recunostinta sa se tipareasca un timbru cu Basescu.
Se duce Basescu, deghizat, la un oficiu postal, sa vada cum se vinde timbrul.
- Nu se vinde, spune functionarul.
- De ce?
- Nu se lipeste.
Cere Basescu un timbru, scuipa pe lipici, il pune pe un plic si-i arata functionarului:
- De ce spui ca nu se lipeste?
Uite, se lipeste!
- Da, spune functionarul, dar toti scuipa pe partea cealalta.


Ce diferenta este intre Nelson Mandela si Traian Basescu?
Nelson Mandela a stat in inchisoare inainte de alegerile prezidentiale.

Presedintele si primul ministru. au iesit, dupa sedinta, din sediul guvernului:
- Traiane, zise Boc, ce zici, luam ceva?
- De la cine sa mai luam?

Videanu catre Basescu:
- Sefu, am o veste buna si una rea. Pe care o vreti prima?
- Pe aia rea.
- Geoana a luat 60% din voturi.
- Cum??? Atat de mult? Si care e vestea buna?

- Dumneavoastra aveti 70%!

La Radio Erevan un ascultator intreaba:
- Putem sa punem Baza pe domnul Traian Basescu?
- Da, dar mai bine puneti acid.

-         De ce nu s-a operat Basescu in Romania??
- De frica sa nu-l opereze CIOMU!

-         Stiti de ce au demnitarii romani salarii mari?
- Pentru ca prostia se plateste.

-         De ce parlamentarii nu sunt niciodata jefuiti de hoti ?
- Curtoazie profesionala!

-         De ce pedepseste statul roman furtul din buzunare?
- Deoarece nu suporta concurentza!!!


-Sa presupunem ca as baga mana in buzunarele unui om si i-as lua banii. Ce ar insemna ca sunt in cazul acesta, copii?
-Ministru in cabinetul Basescu-Boc !